Balde Keita na pragu potpisa za Monaco
Foto: EPA

Za 30 miliona eura

Balde Keita na pragu potpisa za Monaco

Senegalski reprezentativac Balde Keita će do kraja ljetnog prelaznog roka gotovo sigurno promijeniti klub, ali sve su prilike da neće potpisati za Inter s kojim se dugo dovodio u vezu.

Naime, prema pisanju Gianluce Di Marzija, Keita je veoma blizu prelaska u Monaco, koji je ovog ljeta zaradio ogroman novac i definitivno ima prostora za trošenje.

Lazio i Monaco su navodno već postigli dogovor o transferu, a sada se čeka da Keita dogovori lične uvjete i da potpiše ugovor.

Isti izvor tvrdi da će Monaco platiti Keitu 30 miliona eura plus dodatne bonuse, što bi trebalo zadovoljiti rukovodstvo Lazija.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Balde Keita je rođen u Španiji i prošao je omladinske selekcije Barcelone, a u Lazio je stigao 2011. godine. 

Do sada je za prvi tim Nebeskoplavih odigrao 137 utakmica, od kojih 110 u Seriji A, a postigao je 31 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi