Bale izjednačio rekord legendarnog Beckhama

Britanci sa najviše nastupa u La Ligi

Bale izjednačio rekord legendarnog Beckhama

Krilni fudbaler iz Velsa Gareth Bale od sinoć se može pohvaliti da je izjednačio jedan od rekorda legendarnog Davida Beckhama.

Bale je sinoć bio u početnoj postavi za utakmicu Real Madrida i Espanyola, a obzirom na upisani nastup Bale je uz Beckhama sada Britanac sa najviše nastupa u La Ligi.

Podsjetimo, Beckam je u svoje vrijeme nosio dres također Real Madrida i to od 2003. do 2007. godine, a za to vrijeme je zabilježio ukupno 116 nastupa, baš kao do sada i Bale koji će ga sigurno veoma brzo i prestići.

Beckham je počeo 105, a Bale 103 meča, upisao je 67 pobjeda sa Galacticosima, dok je Bale za to vrijeme upisao 79 pobjeda, postigao je 13 golova naspram 61 koliko je ostigao Bale. Beckham je upisao ukupno 27 asistencija, a Bale 34.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi