Bale košta 50 miliona funti?!

Bale košta 50 miliona funti?!

Edmir Škorić

Gareth Bale je ovosezonskim nastupima u dresu Tottenhama izmamio interese brojnih evropskih velikana. No, pitanje je ko si Velšanina može priuštiti, budući da Spursi za njegov potpis žele vrtoglavih 50 miliona funti.

Bale je prije tri godine u Tottenham stigao za osam miliona eura iz Southamptona, a u međuvremenu je postao ključni igrač tima na  White Hart Laneu.

Ovog krilnog igrača neće po dobrom pamtiti Inter i Maicon. Brazilac u dvije utakmice nije mogao zaustaviti Balea, koji je na Meazzi postigao hat-trick u porazu njegova kluba (3:4), a u utorak se proslavio sa dvije asistencije.

"Gareth je fantastičan mladi igrač. Slažem se sa predsjednikom kluba da ga ni pod koju cijenu ne smijemo prodati. Gradimo veliku momčad za budućnost, a on je nosioc igre u toj našoj viziji", kazao je Redknapp.

Želi li neko dovesti Balea u svoje redove, morat će, kako sada stvari stoje, ispaltiti 50 miliona funti na račun Tottenhama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.