Bale predvodi listu TOP 10 fudbalskih gazela današnjice

Velšanin neprikosnoven na 'najbržoj' listi

Bale predvodi listu TOP 10 fudbalskih gazela današnjice

S. Grebović

U današnjem modernom fudbalu jedan od najbitnijih elemenata koji čine dobrog fudbalera svakako je brzina, a svoje mjesto na našoj listi od 10 najbržih fudbalera našla su neka neočekivana imena.

Na osnovu prikupljenih podataka iz prošle sezone, uključujući i Svjetsko prvenstvo koje je ovog ljeta održano u Rusiji, sačinjena je lista najbržih igrača.

Brzine koje su postigli pojedini fudbaleri zaista su impresivne, a zanimljivo je da rekord Arjena Robbena iz 2014. godine kada je u epskoj utakmici protiv Španije u pobjedi od 5:1 doslovno protutnjao kroz protivničku i pogodio pri tome prostigavši brzinu od 37 km/h, ostao netaknut.

Mi vam donosimo listu TOP 10 najbržih fudbalera prošle sezone:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
1/11 Kreni

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti