Balić: Titulu smo prokockali na Koševu

Crnogorac napustio Sarajevo

Balić: Titulu smo prokockali na Koševu

Prvi koji je po okončanju sezone napustio svlačionicu Sarajeva je crnogorski internacionalac Saša Balić. 

Iako ljetni prijelazni rok za fudbalere počinje tek za mjesec dana, Balić je još ranije dogovorio transfer u Cluj i čekao se samo sporazumni raskid saradnje sa Sarajevom. Crnogorac je u Sarajevu imao prilično bogat honorar za bh. prilike i njegov odlazak je itekako rasteretio kasu u Titovoj 38/b. 

"Epizodu na Koševu bih ocijenio solidnom ocjenom, gledajući prvih šest mjeseci. Sigurno je da bi bilo mnogo bolje da je druga polusezona prošla bez nekih pehova koji su uticali na to da ne budem u ekipi, ali u cijeloj priči najviše mi je žao što smo ostali bez trofeja", kazao  je Balić za SportSport.ba. 

Jeste li pri dolasku u Sarajevo imali veća očekivanja? 

"Svakako da sam se nadao kad sam dolazio da bih drugu sezonu zaredom, nakon osvajanja trofeja u Rumuniji, mogao uzeti nešto i sa Sarajevom. Igrom slučaja izgubili smo u finalu Kupa BiH od Širokog Brijega, dok nam je titula izmakla zbog lošijih utakmica na Koševu. Ostaje velika žal za propuštenim prilikama. Zaslužili smo da barem jedan završi na Koševu."

Po čemu ćete pamtiti period u Sarajevu? 

"Iz Sarajeva nosim lijepe uspomene. Pamtit ću ga po sjajnim ljudima, stekao sam lijepa prijateljstva, a grad mi se toliko svidio da razmišljam da sa porodicom kupim i neki stan kako bih mogao češće dolaziti u Sarajevo." 

Po prvi put ste igrali u BiH. Kako biste, generalno, ocijenili kvalitet Premijer lige? 

"Kvalitet lige je na dobrom nivou. Ima dosta kvalitetnih timova, ali svakako da je potrebno još ulagati, odnosno raditi na infrastrukturi, kako bi to sve u dogledno vrijeme bilo još na većem nivou."

Dogovorili ste saradnju sa Clujom. Kakve su prve impresije i šta nam možete reći o klubu? 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Cluj je jedan od velikana rumunskog fudbala. Sama činjenica da je Petrescu novi trener kluba dovoljno govori o ozbiljnosti i nivou. Nadam se uspješnoj saradnji i da će me povrede zaobići, što je najbitnije u ovom trenutku", riječi su Balića na kraju razgovora. 

U ljeto 2016. godine Balić je u Sarajevo stigao iz Targu Muresa. U protekloj sezoni je sakupio 15 nastupa za bordo klub, a pritom je postigao i jedan gol. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi