Baljak: Žalićemo se UEFA-i i FIFA-i

Danas o žalbi Sarajeva na slučaj Gavarić

Baljak: Žalićemo se UEFA-i i FIFA-i

Nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine odmah je donio novu aferu, slučaj Gavarića koji nije imao pravo nastupa za Slobodu.

U klubu sa Koševa na svoj konto već su bili ubilježili nova tri boda kada je na scenu stupio Nogemetni savez BiH, koji je naložio odigravanje nove utakmice.

"Stvarno sam šokiran sa ovom odlukom. Ne znam kako uopšte mogu reći da igramo opet. Ovdje se krivac zna i to je isključivo Sloboda. Oni se sada vade da nisu znali za kartone, a o tome su trebali voditi računa. U naš klub ne može doći ni jedan igrač, a da sve ne provjerimo. Objašnjenje koje je ponudila Sloboda je zaista na granici razuma. Oni ako nisu imali sve informacije o Gavariću, onda nije ni pravilno regristrovan. Mi ćemo i dalje tražiti pravdu", kaže Nihad Baljak, direktor FK Sarajeva.

Kako ćete tražiti svoju pravdu?

"Danas se razmatra naša žalba i ako se tu ništa ne učini, mi idemo dalje. Žalit ćemo se UEFA-i i FIFA-i, ići ćemo do kraja da se pravda iznese na vidjelo. Mi smo ovdje oštećeni, a niko ne gleda na nas. Moramo se pozabaviti sa ovim pitanjem, jer ovo je upozorenje i drugim klubovima. Zbog čega će nam žuti i crveni kartoni, ako igrači mogu igrati, a onda nisu ni kažnjeni. Sarajevo neće stati na ovome i ubijeđen sam da ćemo pobijediti sve koji nam podmeću nogu".

Da li namjeravate igrati novu utakmicu?


"Još nismo došli do nove utakmice. Čekamo da vidimo šta će se desiti danas, pa ćemo onda o tome razgovarati. Svi znaju kolike smo mi troškove imali na putu za Tuzlu i sa novom utakmicom opet iste troškove moramo snositi. To bi značilo da Sarajevo treba snosi krivicu zato što drugi pokušavaju da muljaju u prvenstvu", rekao je ogorčen odlukom Saveza Nihad Baljak za SportSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.