Samo na Balkanu: Ljetos srušili stadion na kojem su igrali 70 godina, umjesto novog dobili su blato!

Birokratski problemi

Samo na Balkanu: Ljetos srušili stadion na kojem su igrali 70 godina, umjesto novog dobili su blato!

Admin Čaušević

Balkan je do ljeta 2026. godine trebao dobiti stadion vrijedan 100 miliona eura, ali na mjestu gdje je trebao da "nikne" betonski kostur, sada se nalazi gomila blata.

Rumunski grad Pitesti je trebao dobiti jedan od najboljih stadiona na Balkanu, međutim radovi su stopirani i upitano je kada će izgradnja novog biti kompletirana i da li će se uopte to i desiti.

Na ljeto 2023. godine završena je jedna era nakon što su Rumuni odlučili srušiti stadion Nicolae Dobrin izgrađen 1946. godine, a plan je bio izgradnja moderne arena za FC Arges.

Navijači Argesa su se od dugogodišnjeg doma oprostili bakljadom

Navijači su se prošle godine na spektakularan način oprostili od višedecenijskog doma. Zapalili su na stodine baklji, međutim novi stadion se i dalje ne nazire.

Planirani troškovi su procijenjeni na 100 miliona eura, a stadion kapacitetaa 15.200 sjedećih mjesta je trebao biti izgrađen za 36 mjeseci.

Otkako je stari stadion srušen građani Pitestija su s nestrpljenjem čekali početak radova, međutim jedino što su do sada dobili je ogromna količina blata.

Oglasi

Naime, cijeli projekat je blokiran jer se žalila jedna kompanija koja nije prošla na tenderu za izvođača radova i situacije je poprilično neizvjesna.

Ipak, gradonačelnik Cristian Gentea nastoji da umiri situaciju te da i dalje tvrdi da će stadion biti spreman za sezonu 2026/27.

"Stvarno mi se čini da nas neko želi zbuniti. Sve će biti gotovo u naredne dvije sedmice, nakon toga idem u Bukurešt i predat ću memorandum vladi i odmah nakon toga se potpisuje ugovor i počinju radovi.

Planirani izgled novog stadiona

"Radi se o sedam mjeseci projektovanja i 26 mjeseci radova. Projektiranje neće trajati ni dva mjeseca jer projekt je već gotov. Kažem da ćemo najkasnije na startu sezone 2026/27 igrati na novom stadionu", poručio je Gentea.

Izgled novog stadiona je zaista spektakularan i ispunjava sve potrebne uslove za UEFA-ine licence, ali da li će uopšte biti izgrađen i dalje je diskutabilno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi