Ballack: Svjetsko prvenstvo je zaboravljeno

Ballack: Svjetsko prvenstvo je zaboravljeno

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac Michael Ballack priznaje kako ne vjeruje u čudo te je svjestan činjenice da će propustiti Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Podsjetimo, Boateng je faulirao Ballacka u finalnoj utakmici FA Kupa (Chelsea - Portsmouth 1:0), a kasnije se ispostavilo kako Nijemac zbog težine povrede ne može putovati u Južnu Afriku na najveću svjetsku nogomentu smotru.

Nekoliko liječnika je Ballacka ubjeđivalo kako se može oporaviti u roku od dvije sedmice, no prognoza Muller-Wohlfahrta, glavnog liječnika Elfa, govori kako Chelseajevom veznjaku treba i do osam sedmica za oporavak.

"Nekoliko čudo-iscjelitelja me kontaktiralo, ali ja zaista ne vjerujem u čuda. Svjetsko prvenstvo je već zaboravljeno", kazao je Ballack za ZDF televiziju.

Ballack je odigrao 98 utakmica za reprezentaciju Njemačke, a do SP-a je mogao doći i do jubilarnog stotog nastupa, budući da Elf igra prijateljske utakmice sa Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom. Ipak, nekadašnji igrač minhenskog Bayerna najavljuje povratak.

"Vratit ću se, sigurno", dodaje Ballack.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti