Balotelli: Gdje bih volio da idem? U Palermo!

Balotelli: Gdje bih volio da idem? U Palermo!

Edmir Škorić

Kontroverzni italijanski napadač Mario Balotelli, nogometaš Manchester Cityja, opet je stigao u centar pažnje. Njegova nova želja je Palermo.

Balotelli (21) trenutno boravi u Manchesteru te, iako je igrač Cityja, novinarima otkriva raznorazne klubove za koje je ili navijao ili bi u njima volio igrati. Dosta se povezivao s Milanom, a sada je otkrio da bi volio igrati u Palermu.

"Znaš li li gdje bih volio igrati? U Palermu. Volio bih otići tamo. To je prekrasno mjesto i tamo je uvijek sunčano", rekao je Super Mario novinaru La Gazzette dello Sport.

No, čini se da mu se želja još neće ostvariti. Palermov predsjednik Mauro Zamparini ističe kako si klub sa Sicilije ne može priuštiti Balotellija.

"Kkao da sebi priuštimo Balotellija, kada pustimo Pastorea zbog problema s plaćama? Mario je igrač koji bi mogao kvalitetom igrati u Milanu, Interu ili Juventusu. Oni bi se mogli izboriti da mu osiguraju plaću kao u Cityju. To su, ipak, prevelika sredstva za naš klub", kaže Zamparini.

Balotelli ugovor sa Građanima ima do ljeta 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.