Balotelli: Mancini je 10 km ispred Mourinha

Kontroverzni Italijan ponovo u svom stilu

Balotelli: Mancini je 10 km ispred Mourinha

Edmir Škorić

Mario Balotelli i dalje po svom. Sada je ovaj kontroverzni napadač Manchester Cityja nazvao Josea Mourinha primitivnim, a engleske medije "smećem".

Iako je pod palicom Josea Mourinha osvojio tri naslova (Serija A, Liga prvaka, Kup) Balotelli nema riječi hvale za Portugalca.

"Mourinho može biti najbolji trener na svijetu, ali on još uvijek mora naučiti poštovati, te kako ne biti grub. Pravi je primitivac i takav će i ostati, bez obzira na dobre rezutate. Mancini je najbolji taktičar koji me ikad trenirao. On će uskoro postati najbolji na svijetu. Kao čovjek je već deset kilometara ispred Mourinha", kazao je Balotelli, potom pohvalivši svoje saigrače u Cityju:

"Adam Johnson je veliki tehničar, a Emmanuel Adebayor je najzabavniji. Patrick Vieira i Aleksandar Kolarov su mi puno pomogli kada sam tek stigao u Manchester. Međutim, Engleska je daleko ispod ostalih u smislu medija. Novine su ovdje samo smeće".

Potom se mladi Italijan vratio na Seriju A.

"Tko će osvojiti Scudetto? Instinktivno bih rekao Milan, ali kada bolje razmislim, onda ću reći Inter, koji mi je toliko toga dao. No, želio bih da to bude Napoli. Volio bih igrati zajedno sa Edinsonom Cavanijem. Najbolji igrač u Seriji A je Zlatan Ibrahimović. Sebastiana Giovinca bih proglasio najboljim mladim Italijanom".

Balotelli, također, smatra kako Le Messi ne zaslužuje Zlatnu loptu, a po njegovom mišljenju trebao ju je osvojiti Wesley Sneijder, inače njegov bivši saigrač iz Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti