Balotelli: Možemo pobijediti United

Balotelli: Možemo pobijediti United

Edmir Škorić

Mario Balotelli, napadač Manchester Cityja, vjeruje u pobjedu nad gradskim rivalom Unitedom u engleskom derbiju koji se igra u subotu.

"Unitedovi igrači mogu reći što žele. Ja im ništa neću reći.  Samo ću se fokusirati na igru. Sve što je bitno je rezultat, ništa drugo", kaže Mario Balotelli i komentariše incident koji se dogodio tokom utakmice sa Unitedom na Wembleyju:

"Nemam ništa protiv Ferdinanda. On je veliki igrač. Nisam nikada razgovarao s njim. Samo sam slavio na Wembleyju, ali ne i protiv Unitedovih navijača, Pokazao sam mu dres Cityja i očito je bio ljut na mene. Ono što se dogodilo na terenu ostaje ne terenu. Sada smo prijatelji kao i prije. Ili poštujemo jedni druge, svejedno. Pružit ću mu ruku prije utakmice, kao i svima".

"Mislim da ih možemo pobijediti. Bit će dosta zabavno i uskoro će City vs United biti najveći derbi na svijetu".

Balotelli je u nedostatku Carlosa Teveza iskoristio šansu i u zadnje četiri utakmice postigao isto toliko golova.

"S Mancinijem se osjećam dobro. Poznajem ga dugo vremena i dobar je menadžer. Vjeruje u mene. Čak i kada niko u  Engleskoj nije vjerovao u mene. S njim ovdje želim napraviti neke velike stvari", za kraj će italijanski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.