Balotelli: Nisam nasilnik

Nakon što je prihvatio 4 utakmice suspenzije

Balotelli: Nisam nasilnik

M. Skaka

Napadač Manchester Cityja, Mario Balotelli i dalje insistira na tome da je previše oštro kažnjen od strane FA nakon što je nagazio na glavu Scotta Parkera u susretu protiv Tottenhama.

Sudija Howard Webb nije kaznio Balotellija tokom utakmice, ali je FA revidirala slučaj prema video snimku i odredila kaznu od 4 utakmice pauze na koju se Manchester City nije žalio.

I iako se klub zvanično nije oglašavao povodom ovog slučaja, Balotelli se branio u medijima:

"Nisam nasilnik ili grub igrač.", rekao je Supermario za Independent. "Prihvatio sam kaznu jer nisam imao nikakvu mogućnost da dokažem da sam nevin, ali nisam namjerno stao na glavu Parkeru."

Balotelli je već propustio susret Carling Cupa protiv Liverpoola, a Mancini na njega neće moći računati ni u duelima sa Evertonom, Fulhamom i Aston Villom.

"Bilo bi lijepo da promijene i rezultat utakmice jednako kao što su naknadno promijenili sudijsku odluku o Mariju.", ogorčen je Mancini.

"Sudija je bio udaljen 10 metara od incidenta, mogao je odmah isključiti Balotellija da je smatrao da je bilo namjere sa njegove strane. To je smiješno, pa i ja bih mogao na taj način biti sudija.", dodao je Mancini. "Sada je sve gotovo. Prvo smo ni zbog čega izgubili Kompanyja na 4 utakmice, a sada smo ostali i bez Balotellija."

Govori se o Balotellijevom odlasku iz Engleske

Nakon silnih, prema mišljenju Ballotelijevog agenta ničim izazvanih, proganjanja Supermaria od strane engleske štampe, a sada i fudbalske asocijacije, krenule su špekulacije o mogućem povlačenju Balotellija iz Engleske.

I sam agent, Mino Raiola, najavio je takvu mogućnost.

"Ukoliko uvidim da se dešavaju stvari koje štete mom klijentu, moja dužnost je da ga zaštitim i odvedem iz ove zemlje.", rekao je Raiola za italijansku radio stanicu. "Razgovarao sam sa Mariom i on kaže da je sretan u Engleskoj, ali i da ne shvata zašto mu se neke ružne stvari dešavaju."

Uz sve nevolje koje prate Balotellija i City u posljednjem periodu, kladionice su već izbacile kvote na njegov odlazak ili ostanak u Engleskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.