Balotelli: Ostajem do juna u Cityju

Ne vraća se u Italiju

Balotelli: Ostajem do juna u Cityju

Edmir Škorić

Mario Balotelli, napadač italijanske nogometne reprezentacije kazao je kako neće do ljeta napuštati redove engleskog Manchester Cityja, unatoč sastanku sa dopredsjednikom Milana nakon gradskog derbija protekle nedjelje.

Za Balotellija, inače bivšeg igrača Intera, poznato je kako je navijač milanskih "crveno-crnih", a da je to zaista tako, pokazao je i njegov dolazak na Giuseppe Meazzu, kada je u gradskom derbiju (Milan slavio s minimalnih 0:1 protiv Intera) bodrio Rossonere.

No, to nije sve. "Prljavi" Balotelli se istu noć našao sa Milanovim dopredsjednikom Adrianom Gallianijem na večeri u jednom tamošnjem restoranu. Bio je to dovoljan znak "sedmoj sili" da 'Super Marija' proglasi novim članom trenutno vodeće momčadi Serije A.

"Do juna sam u Manchester Cityju. Imam petogodišnji ugovor i za sada ne mogu ništa reći. Istina je da sam večerao sa Gallianijem nakon derbija, no što to znači? Pa, onda da sam večerao sa (Massimo) Morattijem, značilo bi da se vraćam u Inter", odgovorio je Balotelli novinarima, pohvalivši potom Zlatana Ibrahimovića, čovjeka koji je presudio u Derby della Madonina.

"Jednog dana bih se želio vratiti i igrati sa Ibrahimovićem. Nije bitno u kojem dresu. To bi bilo sjajno."

Galliani je, pak, na kraju i sam priznao da nije došlo do konkretnih razgovora. Sve se, nažalost po fanove Milana, završilo na večeri.

"Razgovarali smo o tome, ali pregovori nisu u tijeku. Nakon svega, City je bogat i moćan klub, a Balotellija nisu doveli samo na šest mjeseci, već na duži period", rekao je Galliani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti