Balotelli: Ukoliko me uvrijede na rasnoj osnovi, napuštam Euro!

"Da neko baci bananu na mene, bio bi mrtav"

Balotelli: Ukoliko me uvrijede na rasnoj osnovi, napuštam Euro!

A. Haznadarević

Napadač Manchester Cityja i italijanske reprezentacije, zaprijetio je da će napustiti Euro ukoliko ga neko uvrijedi na rasnoj osnovi, te poručio svima koji su spremni tako nešto uraditi, da je zbog takve uvrede spreman i ubiti nekoga.

Prije početka profesionalne karijere, Mario je imao takav jedan slućaj kada su ga provocirali dječaci zbog kojih je, kako kaže potpuno izgubio kontrolu.

"Bila su dva ili tri dječaka, i imali su sreće jer je policija brzo intervenisala, a kunem se, uništio bi ih", prisjeća se Balotelli te istiće kako se nada se tako nešto više neće dogoditi:

"Nadam se da se tako nešto više neće dogoditi, jer da neko baci bananu na mene na ulici, ja bih završio u zatvoru, a taj neko bi bio mrtav!"

Italijanski internacionalac je imao sličnih problema 2009. sa navijačima Juventusa, koji su ga vrijeđali tokom utakmice reprezentacije, a priznao je da se nada da do takvih scena neće ponovo doći jer bi napustio Euro:

"Vidjet ćemo šta će se desiti na Euru. Nadam se da će proći bez problema, jer stvarno to ne bih mogao trpiti. Ako se to ponov desi, odmah ću napustit teren i vratiti se kući. Sada je 2012. godina i to je neprihvatljivo. Kada si jak igrač, ljudi pokušavaju pronaći način da vas naljute", poručuje Balotelli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti