Balotteli se u svom stilu poigravao sa igračima PSG-a
Foto: EPA

Italijan zadržavao vrijeme, a do kraja je bilo još pola sata

Balotteli se u svom stilu poigravao sa igračima PSG-a

Od kada nastupa za francusku Nicu, Mario Balotelli više nije u centru zbivanja kada je u pitanju evropski fudbal, ipak, na nedjeljnoj utakmici protiv PSG-a, Mario je opet bio u centru pažnje zbog jednog poteza karakterističnog samo njemu.

Na početku svoje karijere Balotelli je često bio na meti protivničkih defanzivaca, koji su ga nerijetko provocirali ne bi li Italijan učinio nešto nepormišljeno i na taj način zaradio isključenje. Međutim, sada se čini da je Balotelli zamijenio uloge.

U momentu kada je Nica imala prednost od 2:0, Balotelli je odlučio malo isprovocirati protivnike, zadržavajući vrijeme i poigravajući se sa njima blizu korner zastavice, iako je u tom momentu do kraja utakmice bilo pola sata.

Blaise Matuidi je nasjeo na Balotellijev potez, pa je napravio nepotreban faul, te Nici omogućio slobodan udarac iz opasne pozicije. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Trošenje vremena, iako je ostalo još pola sata igre sigurno nije bila najbistrija ideja Marija Balotellija, ali je Nica na kraju ipak slavila rezultatom 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi