Bandović: Pobjedom potvrditi bodove iz Mostara

Golman Olimpika

Bandović: Pobjedom potvrditi bodove iz Mostara

Fudbaleri Olimpika s velikim optimizmom dočekuju nastavak sezone. 

Vukovi su na otvaranju sezone slavili u Mostaru kod Veleža s minimalnih 1:0, a naredno kolo za izabranike Mirze Varešanovića donosi duel sa Čapljinom o kojem je govorio kapiten kluba Dejan Bandović. 

“Pobjedom u derbiju smo otvorili sezonu i sada je mnogo lakše igrati. Imamo mnogo samopouzdanja, ali ćemo ići od utakmice do utakmice. Pred nama je mnogo posla, a postoji nekoliko ekipa koje žele plasman u Premijer ligu BiH. Ono što je dobro jeste što je ekipa sklopljena da igra kvalitetan fudbal, da igramo pas igru od noge do noge. Uvijek postoji prostor za napredak, ali i protiv Veleža na gostovanju smo pokazali kako želimo igrati”, mišljenja je golman Olimpika.

Dobru partiju su u susretu protiv Veleža pružili i mladi igrači, koji će od ove sezone zbog promjene pravila imati mnogo više prostora za igru.

“Mladi igrači su uvođenjem pravila o zaštićenom godištu dobili šansu koju mnogi prije njih nisu imali. Olimpik je doveo šest ili sedam kvalitetnih mladih igrača, oni su i u toku priprema pokazali da žele raditi vrijedno i naporno i izboriti se za svoje mjesto, a sve je u nastavku sezone na njima. Budu li dovoljno radili, sigurno će neki od njih uspjeti da postanu kvalitetni fudbaleri. Možemo biti zadovoljni njihovim početkom sezone”, kazao je Bandović.

Golman Olimpika smatra da njegov tim treba osvojiti tri boda i protiv Čapljine, ali da ne smije podcijeniti goste, koji su i pored minimalne pobjede nad slabašnim Jedinstvom u prvom kolu ipak pružili dosta dobru partiju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Čapljina je savladala Jedinstvo u utakmici u kojoj rezultat nije dao pravu sliku stanja na terenu. Savladali su Jedinstvo sa 1:0, a mogli su slaviti puno uvjerljivije. Mislim da ih ne smijemo potcijeniti, ali da moramo misliti o sebi i prvenstveno o tome kako da mi budemo na pravom nivou”, kazao je Bandović na kraju razgovora za klupsku stranicu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti