Bandović: Razgovor sa Klopićem mi je u startu bio sumnjiv
Foto: Bljesak.info

Kapiten Olimpika za SportSport.ba

Bandović: Razgovor sa Klopićem mi je u startu bio sumnjiv

Golman i kapiten Olimpika Dejan Bandović za Sportsport.ba je detaljno progovorio o svemu što se dešavalo na sastanku sa menadžerom Sanelom Klopićem, koji mu je ponudio 10.000 KM da "pusti" utakmicu protiv Metalleghea. 

Na početku razgovora, Bandović je govorio o poznanstvu sa pomenutim menadžerom, te o tome da mu je njegov poziv u startu bio sumnjiv.

"U periodu kad nisam imao klub, jedan moj prijatelj me povezao sa Klopićem, koji mi je tada rekao da ćemo probati naći inostrani angažman. Prošla je godina ili godina i po od toga, da bi me Klopić u srijedu nazvao i rekao kako za mene ima klub u Litvaniji i da je to 99% sigurno u junu. Objasnio sam mu da u petak idemo u Banjaluku i vidjeli smo se u četvrtak. Iskreno, meni je to odmah bilo sumnjivo, jer vidio sam da je kod Litvanaca tek 8. ili 9. kolo i znam da je tamo pauza negdje u sedmom mjesecu", započeo je Bandović, koji kaže da je baš zbog toga odlučio snimati razgovor:

"Ljudima iz kluba sam odmah rekao da idem s njim da se nađem i rekli su mi da nema problema. Razgovor sam snimao iz svoje sigurnosti, jer su me nekada ranije već optuživali za nečasne radnje, pa sam to učinio samo da bih imao dokaz. Stavio sam mobitel na sto, displej je bio okrenut prema stolu pa on nije mogao ni znati ni vidjeti da se snima razgovor. Na početku razgovora mi je pričao o Litvaniji, pitao me da li planiram završiti trenersku školu... Prvo smo pričali o tome pa onda je prešao na ovu temu. Pročitao sam u jednom intervjuu kako kaže da se samo šalio, ali stvarno je ironija da se na taj način pokušava opravdati. Bio je uporan i nastavljao je sa pitanjima vezanim za utakmicu u Banjaluci, više puta mi je spominjao tu cifru iako je moj stav mogao znati odmah, jer sam na početku razgovora rekao da me to ne zanima i da neću pristati. Nakon što smo popili piće, pozdravili smo se i rekao mi je ovim riječima: 'Bez obzira na sve, ono za Litvaniju ostaje'. Da se on stvarno šalio, kao što tvrdi, rekao bi mi na kraju da nije mislio ozbiljno".

Bandović ističe da je na sljedećem treningu rekao svojim saigračima i ljudima iz kluba za nemoralnu ponudu koju je odbio, te da se u 33. godini života tek prvi put susreće sa nečim poput ovoga.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo imali trening veoma brzo nakon toga i odmah sam upoznao ljude iz kluba sa tim razgovorom. Rekao sam pred cijelom ekipom da ih nikad ne bih izdao ni za kakve pare na svijetu. Mi mukotrpno radimo u cilju opstanka u ligi, borimo se i za ove ljude koji sada vode klub i koji su nam isplatili sve dugove iz prve polusezone i koji su jako korektni. Prije utakmice nismo izlazili u javnost sa ovim snimkom jer je to bio samo dan prije utakmice, ali mislim da bi Olimpik sve ovo isto uradio bez obzira na rezultat protiv Metalleghea. Došlo je vrijeme da se vidi kroz kakav stres igrači prolaze, šta im se sve nudi i zašto misle da smo skloni nečasnim radnjama. Mislim da sam pokazao da nisam potkupljiv, a znam da u ovoj ligi ima još mnogo momaka poput mene. Moguće je da ima još ovakvih pokušaja podmićivanja, ali ne bih o tome govorio jer nisam upoznat. Ja se sa ovakvim stvarima prvi put suočavam u svojoj 33. godini. Prvi put mi se dešava da mi neko nudi ovo da odigram utakmicu 'pod ručnom', pa sam i sam iznenađen time", rekao je Bandović, koji je za svoj potez pobrao simpatije i veliki respekt bh. javnosti:

"Moja reakcija? Mislim da bi to stvarno trebala biti normalna pojava. Ipak se radi o sportu, najvažnijoj sporednoj strani na svijetu. Ja sam sportista i ne mislim da sam napravio nešto spektakularno. Ako želimo da dignemo bh. fudbal na veću razinu, trebamo igrati i biti pošteni. Nije ovo za posebnog divljena, ponašao sam se onako kako su me roditelji odgojili", istakao je za kraj razgovora za SportSport.ba Dejan Bandović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi