Bandović: Uz podršku navijača možemo do finala

Velež protiv Širokog u srijedu

Bandović: Uz podršku navijača možemo do finala

E. Škorić

Nogometaši Veleža pokušat će doći do naslova Kupa Bosne i Hercegovine. No, da bi razmišljali o tome, moraju najprije nadoknaditi gol zaostatka iz prve polufinalne utakmice protiv Širokog Brijega.

Široki je na Pecari slavio s 1:0 protiv Veleža, a Rođeni će u srijedu pred svojim navijačima pokušati doći do povoljnog rezultata i pobjede s kojom bi se plasirali u finale najmasovnijeg natjecanja u BiH.

"Dat ćemo sve od sebe. Lopta je okrugla, sve je moguće u tih 90 minuta. Igramo pred svojim navijačima, uz čiju podršku možemo do pozitivnog rezultata. Svima nam je cilj da izborimo finale Kupa BiH. Ovog proljeća prate nas dobri rezultati, dobra igra, dobro radimo i sjajno se trenira. Svi su zdravi i spremni i mislim da bi bila velika stvar ako bismo prošli u finale Kupa", kazao je golman Veleža Dejan Bandović za SportSport.ba, koji će po drugi put braniti protiv svog bivšeg kluba.

"Već sam imao priliku igrati protiv bivših saigrača. Sve je korektno prošlo u prvoj utakmici na Pecari, navijači Širokog su mi aplaudirali na poluvremenu i stvarno je sve bilo na jednom korektnom odnosu".

Velež je u proljetnom dijelu sezone upisao jednu pobjedu, dva remija i jedan poraz.

"Proljetni dio dobro je počeo i mislim da smo mogli više bodova osvojiti i bolje biti rangirani na tabeli. Ali šta je tu je, izgubili smo dva boda protiv Sarajeva, iako smo zaslužili pobjedu. Što se tiče Gradiške, loše smo odigrali utakmicu, ne znam zbog čega, ali pristup nije bio ni približan kao u prve tri utakmice, a da je bio, sigurno bismo došli do trijumfa", ističe Bandović, a na naše posljednje pitanje koga bi volio za protivnika u finalu Kupa, ukoliko bi Velež prošao dalje, odgovara:

"Svejedno mi je. To su pitanje postavljali kada je bilo izvlačenje parova u polufinalu. Sve tri ekipe su jako dobre, imaju dobre pojedince, tako da je svejedno protiv koga igramo. No, ne treba sada gledati na finale. Mi imamo gol zaostatka protiv Širokog i zasad smo fokusirani samo na ovu utakmicu u srijedu".

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.