Banega: Uz trenera smo do smrti

Glavni strateg Seville počeo borbu sa opakom bolešću

Banega: Uz trenera smo do smrti

Prije nekog vremena je obznanjeno da trener Seville Eduardo Berizzo boluje od raka prostate, a fudbaler Andalužana Ever Banega je nakon utakmice sa Villarrealom poručio da će on i saigrači uvijek biti uz svog "šefa".

Sevilla je nakon spektakularnog povratka protiv Liverpoola u Ligi prvaka (od 0:3 do 3:3), u nedjelju uspjela preokrenuti vodstvo Villarreala od dva gola.
Gubila je Sevilla 2:0 na gostovanju Žutoj podmornici, ali je onda uslijedo veliki preokret koji je upotpunio Banega svojim golom sa bijele tačke za 2:3 u 78. minuti.
Trener Seville Eduardo Berizzo se sprema za početak terapija naredne sedmice, pa bi mogao napraviti dužu pauzu od fudbala, ali Banega ističe da će ekipa ostati uz svog trenera koliko god je potrebno.
"Ovo je delikatna situacija i mi smo svi tu da mu pomognemo da se što prije oporavi. Jer mi smo uz njega do smrti", poručio je Ever Banega nakon utakmice sa Villarrealom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi