Bankarski službenik, a najbolji strijelac
Pablo na rukama navijača

Nezamislivo u svijetu profesionalizma

Bankarski službenik, a najbolji strijelac

M. Maksimović

Sa sedam postignutih golova napadač španjolskog trećeligaša Mirandesa, Pablo Infante vodeći je strijelac Kupa Kralja.

Njegova ekipa je do polufinala Kupa Kralja eliminisala Villarreal, Racing Santander i Espanyol, te je postala tek drugi trećeligaš u istoriji španskog  Kupa koji je stigao do polufinala. Prije Mirandesa to je uspjelo još jedino Figueresu 2002. godine. Mirandes je do polufinala vodio Pablo Infante sa sedam postignutih golova i tu ništa nebi bilo neobično da Infante ne radi kao službenik u banci, a fudbalom se bavi poluamaterski.

"Sretan sam sa svojim poslom, a fudbalje posebna ljubav. U životu je važno biti sretan, a ja se
osjećam sretno u svom poslu," izjavio je je 31-godišnji veznjak koji svakoga jutra prevali oko 55 kilometara na putu do banke. Tokom karijere je imao nekoliko ponuda iz daleko većih klubova, ali
nije želio napustiti rodni Burgos.

Pogledajte i snimak slavlja u svlačionici Mirandesa nakon plasmana u polufinale:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.