Banovićka Budućnost znatno oslabljena

U odnosu na prošlu sezonu

Banovićka Budućnost znatno oslabljena

Bivši premijerligaš, ekipa banovićke Budućnosti u novu sezonu ulazi oslabljena odlaskom većine igrača koja su u prethodnoj sezoni bili nosioci igre.

Da podsjetimo, pred kraj sezone klub su napustili: Haskić, Šmigalović (Sarajevo), Slomić i Zrnanović (Sloboda), Omić i Halilović (Zvijezda Gradačac), Buro(Travnik). Predsjednik kluba Lapandić uveliko radi na dovođenju adekvatnih zamjena za navedene igrače što će, ruku na srce, ipak biti jako teško.

Jedina dobra vijest za Banovićane u ovom trenutku je da se na kormilo trenera prvog tima najvjerovatnije vratiti Munever Rizvić nakon isteka suspenzije od saveza nakon incidenta u utakmici sa Zrinjskim u Banovićima. Rizvić već radi pripreme sa prvim timom, dok će sezonu sa klupe do isteka Rizvićeve suspenzije, po svemu sudeći početi pomoćni trener Garić.

Što se tiče novih lica u klub su pristigli igrači: Mustafić (Doboj-istok), Bajrić (Sloga Tojšići), Hasanović (Omladinac), te povratnici u klub M. Hasanović, Džafić i Hadžić.

Ostali igrači koji su priključeni ovogodišnjem prvom timu uglavnom su igrači iz juniorskog pogona među kojima treba istaći mladog reprezentativca BiH u uzrastu do 19 godina Mujića, za kojeg u gradu uglja smatraju da je nasljednik Nermina Haskića, te mladog Pirića koji je prošlu sezonu u Premier ligi pokazao svoj raskošni talenat.

Sve u svemu, kada se sve sabere i oduzme, pred Banovićanima je jedan težak put ka eventualnom povratku u Premier ligu BiH, budući da su izgubili gotov čitav kostur prošlogodišnjeg tima.

Klub se već uveliko priprema na njihovoj vrlo znanoj destinaciji Konjuhu, gdje će ostati do petka nakon čega bi trebali odigrati par prijateljskih utakmica, a sredinom avgusta će uzeti učešće na memorijalnom turniru u Odžaku što će ujedno biti i generalna provjera pred početak, za njih povratničke, sezone u Prvoj ligi federacije BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije