Baptista Romi donio pobjedu

Serija A

Baptista Romi donio pobjedu

E. Škorić

U zaostaloj utakmici Roma je golovima Baptiste bila bolja od Sampdorije na Olimpicu. Rimljani su ovom pobjedom najavili povratak ka vrhu Serije A.

Roma se polako budi, dižu se sa dna tabele i nakon večerašnje pobjede stigli su do osmog mjesta, a nastave li sa ovakvim igrama izvjesno je da će Rim ponovo biti dio elitnih klupskih takmičenja.

Sampdoriji je Roma ipak bila prevelik zalogaj, a u 21. minuti to je potvrdio Julio Baptista. "Olimpico" je mirovao sve do 53. minute, a onda je Brazilac ponovo bio u centru pažnje. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a večerašnji junak je zamijenjen u 89. minuti uz gromoglasan aplauz.

Već duže vrijeme Spalleti ne može računati na kapitena Francesca Tottija, a večeras nije bilo ni Donija, odličnog brazilskog golmana.
Gostima su nedostajali tek Campagnano i Bottinelli, no teško da bi i sa njima napravili nešto više. Napad gostiju predvodio je Antonio Cassano, igrač koji je dobro poznat Spalletiju i Rimu.

AS Roma - Sampdoria 2:0
(Baptista 21', 53')

AS Roma:
Arthur; Juan, Panucci, Cicinho (Cassetti), Risse; De Rossi, Brighi, Taddei (Aquilani), Pizzaro, Perotta; Baptista (Menez).
Sampdoria: Castellazzi; Accardi, Ziegler (Pieri), Gastaldello (Paladino), Lucchini, Stankevicius; Sammarco (Palombo), Del Vecchio, Dossena; Belluci, Cassano.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.