Baptistu ne brine konkurencija u Brazilu

Baptistu ne brine konkurencija u Brazilu

Edmir Škorić

Brazilac Julio Baptista veseli se igranju na Svjetskom prvenstvu, rekavši kako se ne boji konkurencije u izabranicima Carlosa Dunge.

Mogući povratak Ronaldinha u redove Brazila, donio je raspravu oko toga da li će Romin veznjak Julio Baptista biti na pozivu selektora Dunge. Baptista redovno igra u Romi i umalo da je ovog januara prešao u Inter na posudbu, no to se na kraju nije dogodilo.

"Mislim da neću imati problema. Dunga me je pozvao kao zamjenu Kaki. Ukoliko pozove Ronaldinha onda će on biti na drugačijoj poziciji od moje". kazao je Baptista za Globoesporte.com te dodao.

"Miran sam. Kad god sam bio pozvan dao sam svoj doprinos. Odlazak na Svjetsko prvenstvo će biti nemoguće ako Dunga tako izabere. Radit ću naporno s Romom i uvjeriti Dungu da sam potreban reprezentaciji."

Što se transfera u Inter tiče, bivši igrač Real Madrida tvrdi ga je htio Inter, no nisu se uspjeli dogovoriti sa rimskim klubom.

"Inter je mene htio jer sam im potreban, ali nisu mogli naći dogovor sa Romom."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.