Barbarez i Salihamidžić protiv Njemačke i ostatka svijeta

Ponovo u istom dresu

Barbarez i Salihamidžić protiv Njemačke i ostatka svijeta

U tradicionalnoj manifestaciji "Dan legendi" čiji je vrhunac revijalna utakmica između nekadašnjih fudbalera iz Hamburga i nekadašnji sportskih legendi Njemačke i ostatka svijeta ove godine prisustvovati će i dvojica nekadašnjih reprezentativaca BiH i bivši fudbaleri HSV-a Sergej Barbarez i Hasan Salihamidžić.

Dvojac koji je nekada nastupao u dresu sa državnim grbom BiH 8. septembra će imati težak zadatak jer će nasuptrot njima stajati sjajan tim sačinjen od velikih legendi njemačkog fudbala poput Lothara Matthausa, Fredija Bobicća, Thomasa Helmera, Larsa Rickena, Karl-Heinza Riedlea, Ulfa Kirstena i mnogih drugih, a koje će sa klupe predvoditi Matthias Sammer.

U Sammerovom timu naći će se i Jurgen Klopp, trener Borussije iz Dortmunda, ali kao igrač.

Susret koji će se igrati na stadionu Millnertor za Hasan Salihamidžića biće debitantski dok je nekadašnji kapiten bh. reprezentacije i ranije učestvovao na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.