Barbarez: Igrači nam nisu u formi

Bivši kapiten reprezentacije o formi naših igrača

Barbarez: Igrači nam nisu u formi

Jedan od rjetkih koji se ne libi reći ono što misli je Sergej Barbarez. Nema toga ko ne vidi da su igrači naše reprezentacije trenutno u veoma lošoj formi, ali se niko ne usuđuje o tome javno govoriti, osim Barbareza.

“Žrijeb za Evropsko prvenstvo za nas je bio i povoljan i nepovoljan, ali ono što bi trebalo da nas zabrine više od svega je forma naših reprezentativaca u ovoj sezoni”, izjavio je Sergej Barbarez za Nezavisne Novine.

"Kada se spomene borba za plasman na Evropsko prvenstvo mene najviše brine forma naših igrača, pogotovo onih na kojima se zasnivao ključ našeg uspjeha u proteklim kvalifikacijama. Mislim da je to puno bitnije od imena protivnika koje smo dobili u Grupi D”, kaže Barbarez. 

“Do početka kvalifikacija ostalo je još dosta vremena i nadam se da će se Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević i Sejad Salihović vratiti u top formu. Preoptimistično mi djeluju pojedine izjave u kojima se kaže da su Rumuni trenutno slabi ili u lošoj formi. Slično se govori i za Bjeloruse, dok niko ne vidi nas. Gledao sam nedavno statistiku naših igrača od utakmice s Portugalom do sada i ona je zaista zabrinjavajuća", nastavlja Barbarez.

Sergej Barbarez je ulogu favorita u grupi D prepustio Francuskoj, što je i logično.

"Dobili smo grupu u kojoj ima dosta ekipa od kojih se mogu izgubiti bodovi ili protiv kojih se teško osvajaju bodovi. Rumuni, Bjelorusi i Albanci su neugodni rivali, ali, isto tako, to nam može biti i prednost, jer su to ekipe koje mogu uzeti svakom bod i tako na svojevrstan način igrati u našu korist. Tu su i favorizovani Francuzi. Istina je da već godinama "trikolori" ne igraju uvjerljivo i u skladu sa svojom reputacijom, ali i pored toga uspijevaju napraviti rezultat. Samo se treba nadati da u narednim kvalifikacijama neće uhvatiti ritam. Ako ostanu na trenutnom nivou, siguran sam da naš tim, uz maksimalno zalaganje svih 90 minuta, može izvući barem remi protiv Francuske", dodao je Barbarez.

Prije dva mjeseca Sergej Barbarez je slovio kao kandidat za preuzimanje selektorske pozicije, ali njegova kandidatura nije prošla iz razloga što je igrao utakmicu za spas bh. Nogometa na koševu prije nešto manje od dvije godine.

"Oko izbora selektora nemam puno komentara. To je bilo i prošlo. Pokušao sam na normalan i pošten način da se uključim u trku za selektora. Izabran je Safet Sušić kojem želim svu sreću i puno uspjeha. Ja sam se okrenuo drugim stvarima", zaključio je Barbarez u svom razgovoru za banjalučke Nezavisne Novine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.