Barbarez: Leverkusen nema šanse protiv Barce

Naš nekadašnji reprezentativac o šansama bivšeg kluba

Barbarez: Leverkusen nema šanse protiv Barce

U Nyonu danas su izvučeni parovi osmine finala Lige prvaka. Barcelona je za protivnika dobila Bayer Leverkusen, a nekadašnji igrač Apotekara, Sergej Barbarez u rezgovoru za Goal.com rekao je da njegov bivši klub nema šanse protiv katalonskog giganta.

Barbarez je istakao kako Leverkusen nema šanse protiv Barcelone, ali također rekao je da tim Robina Dutta treba dati svojoj maksimum u obje utakmice osmine finala najjačeg klupskog takmičenja na svijetu.

"Treba biti realan. Leverkusen se ne može nositi sa Barcelonom. Ipak, svaki igrač mora imati ambicije da puži maksimum u ovakvim utakmicama. Leverkusen ne smije igrati sa idejom da ne mogu ništa napraviti", rekao je naš Barbarez.

"Ballack može ukazati mladim igračima kako će igrati protiv takve ekipe i kako se moraju predstaviti na terenu. Tim će trebati njegovo iskustvo, jer on zna kako voditi ekipu", dodao je 40-godišnji Barbarez.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine rekao je da će Bayern Munchen igrati veliku uolgu ove sezone u Ligi prvaka.

"Način na koji su počeli sezonu, mislio sam da imaju kvalitet da osvoje takmičenje. Međutim, u posljednjih nekoliko utakmica nisu ostali dosljedni. Ipak, Bayern ovisi samo o Bayernu. Oni će imati dovoljno motivacije da daju sve od sebe kako bi igrali finale na svom satdionu. Mislim da će Bayern imati veliku ulogu", dodao je Barbarez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.