Barbarez među 1.000 najboljih
Barbarezu je poker postao hobi

Bivši kapiten BiH na SP u pokeru

Barbarez među 1.000 najboljih

Sergej Barbarez učestvovao je nedavno na Svjetskom prvenstvu u pokeru u Las Vegasu, što je iznenadilo sportsku javnost u našoj zemlji, ali i u Njemačkoj, gdje naša legenda obavlja funkciju vršioca dužnosti sportskog direktora Hamburgera.

„Dok sam igrao u Bayer Leverkuzena upoznao sam ljude iz "Everest Pokera", koji su mi početkom godine predložili da budem njihov predstavnik na takmičenju u Las Vegasu. Ideja mi se svidjela i brzo smo se dogovorili. Oni su bili moji sponzori. Platili su 10.000 dolara kotizacije, a snosili su i kompletne troškove mog boravka u Americi. Iznad pokeraškog stola u dvorani u Las Vegasu bila je bh. zastava, a na trenirci je pisalo ime mog rodnog grada Mostara“, izjavio je Barbarez za Dnevni avaz. 

Jeste li zadovoljni svojim debijem u novom sportu?

„Izgleda da mi je zelena boja suđena. Slavu sam stekao na nogometnom terenu, a sada počinjem karijeru i za zelenim stolom za poker. U konkurenciji više od 3.000 takmičara plasirao sam se oko 900. mjesta, što je za mene veliki uspjeh. U prvih nekoliko dijeljenja imao sam sreće tako da sam zauzimao nevjerovatno treće mjesto prema broju osvojenih čipova. Najteže mi je palo što sam morao sjediti za stolom više od devet sati. Samo igranje pokera zahtijeva veliku koncentraciju, ali sam je uspio održati“, otkriva Sergej.  

Odakle iznenadna ljubav prema pokeru?

„Dok sam bio mlađi poker me uopće nije zanimao. Počeo sam igrati prije nekoliko godina i, malo pomalo, to je preraslo u moj veliki hobi. Sada većinu slobodnog vremena koristim za poker, ali ne igram u novac. Kada nemam partnera, onda ovu kartašku igru igram na internetu.

Kako je reagirala Vaša supruga Ana na Vaš novi hobi?

„Ana na to gleda sasvim normalno. Poker igram kao hobi, ne u pare. Nisam kockar da počnem ulagati zarađene pare. Ne želim se igrati vatrom. Principijelan sam kada je riječ o tome. Kod nas, u BiH, poker smatraju kockanjem, dok je u Njemačkoj i svijetu to vrlo popularan sport. Najjače turnire čak prenosi i Eurosport.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.