Barbarezov HSV blizu finala

Kup UEFA, polufinale

Barbarezov HSV blizu finala

Njemačko polufinale Kupa UEFA između Werdera i HSV-a donijelo je veoma zanimljivih 90 minuta u kojima su mogli uživati fudbalski sladokusci, a čini se da je nakon „prvog poluvremena“ HSV osigurao veliku i nedostižnu prednost.

Gosti iz Hamburga, za koje je iz svečane lože stadiona u Bremenu najavio i naš Sergej Barbarez, koji je od januara ove godine u Upravi ovog velikana, slavili su u večerašnjem duelu (1:0), pa će im u revanšu pred domaćim navijačima biti dovoljan i remi.

Trenutak odluke dogodio se u 28. minuti kada je Piotr Trochowski bio najviši u skoku nakon centaršuta Guya Demela i udarcem glavom matirao nemoćnog Tima Wiesea. Iz prvog poluvremena vrijedi izdvojiti i pokušaj Claudia Pizarra, koji je u 44. minuti bio neprecizan, pa je mreža Francka Rosta ostala netaknuta.

U drugom poluvremenu Werder je krenuo na sve ili ništa, a mreža Rosta bila je pod pravom opsadom u samom finišu susreta. Prvo su u 71. minuti Ozil i Rosenberg imali velike prilike, no mreža Rosta se nije tresla, odnosno gostujući golman uspio je ukrotiti njihove udarce. Šest minuta kasnije ponovo je pokušao Pizarro, ali je lopta otišla visoko preko gola. 

Werder - HSV 0:1 (Trochowski 28) 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.