Barca bez Milita šest sedmica

Barca bez Milita šest sedmica

Edmir Škorić

Barcelonin stoper Gabriel Milito povrijedio se u sinoćnjoj pobjedi njegove momčadi nad niželigašom Ceutom u Kupu Kralja, te će pauzirati i do šest sedmica.

Gabriel Milito ne igra tako često u startnoj postavi Barcelone, a trener Pep Guardiola dao mu je šansu u sinoćnjoj utakmici Kupa kralja protiv Ceute.

Katalonci su, rezultatom 5:1, došli do sigurne pobjede, a Milito je postigao gol već u sedmoj minuti. Ipak, do kraja prvog poluvremena zadobio je povredu, te je umjesto njega u igru ušao Eric Abidal.

Milito će, prema prognozama sa Nou Campa, pauzirati šest sedmica, a trener Pep Guardiola mora pronaći stopera koji će igrati rame uz rame sa Puyolom. Za prvenstvenu utakmicu sa Villarrealom bi to mogao biti Abidal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.