Barca duguje Eto'u 3 miliona eura

Barca duguje Eto'u 3 miliona eura

Edmir Škorić

Interov napadač Samuel Eto'o želi dio oštetnog novca koji je Barcelona dobila njegovom prodajom. Naime, Kameruncu pripada 15 posto od transfera, te bi ga Katalonci morali isplatiti sa dodatna 3 miliona eura.

Španjolska novinska agencija (EFE) piše kako je Samuel Eto'o podnio tužbu tvrdeći da mu pripada 3 miliona eura, jer mu pripada 15 posto od ukupnog iznosa. Podsjetimo, Barcelona je na konto dobila 20 miliona eura i Zlatana Ibrahimovića, dok je put Milana krenuo kamerunski napadač.

Udruženje španskih nogometaša (AFE) navodi da igrači imaju pravo na 15 posto ikakve naknade, što se odnosi samo na poslovanje španskih timova. U Barceloni tvrde da je ta naknada trebala biti plaćena od strane Intera.

Sličan slučaj dogodio se u februaru 2008. godine, kada je Albert Luque zahtijevao odštetu nakon što je iz Deportiva prešao u Newcastle. Luque je tada dobio 2,1 milion eura, budući da je njegov tim zaradio ukupno 14 miliona eura od njegova transfera.

Sporazum između Barcelone i Eto'a još nije postignut, no to bi trebalo biti riješeno na sudu 8. aprila naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.