Barca hoće Ibrahimovića
Ibrahimović je jedan od najtraženijih igrača

Katalonci idu u kupovinu

Barca hoće Ibrahimovića

Samo dva dana nakon što su osvojili Ligu prvaka i tako zadivili svijet svojom igrom, iz Barcelone je procurila vijest da planiraju još više osnažiti igrački kadar kupnjom Zlatana Ibrahimovića.

Iako imaju najbolji napad na svijetu, iako su osvojili sva moguća takmičenja ove sezone, uprava Barcelone ima u planu potrošiti na pojačanja ovog ljeta oko 100 miliona eura. Prvi na meti katalonskog kluba našao se Zlatan Ibrahimović. Uprava Barce će učiniti sve kako bi doveli ponajboljeg svjetskog napadača u svoje redove.

Predsjednik Joan Laporta je osmislio dva plana kako da ubijedi Masimma Moratia da proda svoju najveću zvijezdu. Prvi plan je da u Inter pošalje Samuela Etoa i 20 miliona eura. U Interu se još ne izjašnjavaju po ovom pitanju, iako je jasno da će i oni trgovati ovog ljeta, a sve u nadi da konačno nakon 40 godina osvoje Ligu prvaka. 
Drugi način dovođenja Ibrakadabre je ponuditi Moratiu 60 miliona eura gotovine u nadi da će ih gazda Azuro – Nera prihvatiti. Međutim, Morati je već odavno izjavio da Ibrahimović ne ide nigdje barem ispod 100 miliona eura. 

Barcelona je Zlatanu ponudila ugovor na pet godina prema kojem bi zarađivao 7, 5 miliona eura po sezoni, što je smješno u poređenju sa 12 miliona koliko Ibrahimović trenutno zarađuje u Interu. Ipak, karta na koju igraju u Barceloni je ta da Ibrahimoviću pronađu par jakih marketinških agencija s kojima bi snimio reklame, te tako svoju zaradu povećao na čak 14 miliona eura po sezoni. 

Ibrahimović je dosad odbijao svaku pomisao o odlasku iz Intera, a o ovoj najnovijoj ponudi još se nije oglasio, ali sve u svemu očekuje nas vrelo ljeto na europskoj nogometnoj pijaci.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.