Barca i Sociedad na pragu četvrtfinala

Kup Kralja, osmina finala

Barca i Sociedad na pragu četvrtfinala

Barcelona i Real Sociedad, ostvarili su sigurne pobjede u okviru prvih utakmica osmine finale Kupa Kralja i došli su na korak do prolaska u narednu rundu takmičenja.

Barcelona je za samo pet minuta riješila sve dileme u meču protiv Osasune, a dvostruki strijelac je bio Cesc Fabregas u 14. i 19. minuti meča, oba puta na asistenciju Xavija. Konačan rezultat, 4:0, postavio je Messi u 73. i 91. minuti, koji je sredinom drugog poluvremena ušao umjesto Pedra.

Real Sociedad je golovima Aranburua i Agirretxe, savladao Mallorcu sa 2:0 i baskijski klub je stekao značajnu prednost pred revenš.

Sutra su na rasporedu dvije preostale utakmice 1/8 finala Kupa Kralja, u kojima se sastaju Alcorcón i Levante, te Valencija i Sevilla.




BAR 1-0 OSA
BAR 2-0 OSA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.