Barca još jednom prejaka za Real

Kup Kralja, četvrtfinale

Barca još jednom prejaka za Real

U prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Kralja, Barcelona je na stadionu Santiago Bernabeu savladala Real sa 1:2 i stekla veliku prednost pred revanš koji se igra za sedam dana.

Prvih deset minuta nije donijelo veća uzbuđenja, a onda je u 11. minuti nakon jedne polukontre i pasa Benzeme za Ronalda, portugalski reprezentativac munjevito ušao u šesnaesterac, Pique je loše reagovao, a Ronaldo silovitim udarcem iskosa sa lijeve strane, poslao loptu kroz noge Pinta za vodstvo Reala.

Barca je odmah pokušala doći do izjednačenja. Iniesta je u 12. minuti nakon solo prodora dobro šutirao, a Casillas još bolje odbranio, da bi u 16. minuti nakon dubinske lopte Fabregasa, Alexis Sanchez skočio između Ramosa i Carvalha i glavom pogodio prečku gola Reala.

Barca je nastavila sa pritiskom, a 25. minuti šut Messija sjajno brani Casillas. U 29. minuti nakon fenomenalne akcije Barcelone i duplog pasa Inieste i Sancheza, Iniesta iz čiste situacije šutira pored gola.

Do kraja poluvremena, Barca je imala potpunu terensku inicijativu, a Real se čvrstom postavkom, često i sa svih 11 igrača uspješno branio i nije dozvolio Kataloncima da naprave ozbiljniju priliku, pa se na poluvrijeme otišlo vodstvom Kraljeva 1:0.

Već na početku drugog poluvremena, Blaugrana je izjednačila. Fabregas je izveo sedmi korener za Barcu, a Puyol pored uspavanog Pepea, glavom pospremio loptu u mrežu za zasluženo izjednačenje.

U 54. minuti, nakon još jedne sjajne akcije, Iniesta je šutirao, lopta zakačila Ramosa i pogodlia prečku. Bila je to nova dobra prilika za Katalonce, koji su potpuno dominirali.

Real je prvu pravu priliku u nastavku imao u 58. minuti, kada je Altintop centrirao, a Benzema glavom pogodio stativu. Igralo se bez većih uzbuđenja sve do 69. minute, kada je nakon slobodnog udarca Busquets dobro skočio i iz čiste situacije šutirao preko gola.

U 77. minuti, nakon fantastičnog pasa Messija, Abidal ostaje sam i rutinski šalje loptu iza Casillasa za potpuni preokret i ispostavilo se veliku pobjedu Barcelone, jer se rezultat do kraja nije mijenjao, a Barca je došla do zaslužene pobjede i veleike prednosti pred revanš koji se igra za sedam dana na Nou Campu.







Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.