Barca najviše profitirala od SP-a
Najviše novca ide u kasu Barcelone

Kompenzacija za nastup na SP-u

Barca najviše profitirala od SP-a

M. Maksimović

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) isplatila je klubovima kompenzaciju za igrače koji su učestvovali na svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine, a najviše novaca dobila je Barcelona koja je 'bogatija' za 654.237 eura.

Na drugom mjestu je Bayern sa zaradom od 587.755 eura, treći je Chelsea koji je dobio 575.668 eura, a zatim slijede Liverpool (525.505) i Real Madrid (512.309). FIFA je klubovima isplatila 1208 eura po danu za svakog igrača i to za razdoblje od dvije sedmice prije početka SP-a, do dana kada je pojedina reprezentacija ispala s turnira. Od klubova najviše predstavnika na SP-u imali su Barcelona i Chelsea, po 13, Liverpool je imao 12 igrača u Južnoj Africi, a Bayern 11. Po 10 su imali Inter, Real Madrid, Arsenal i Panathinaikos, a po devet Juventus, Ajax i Wolfsburg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.