Barca narednih pet utakmica bez Inieste

Novi udarac Guardiolu nakon Sancheza

Barca narednih pet utakmica bez Inieste

Edmir Škorić

Narednih pet utakmica Barcelona će odraditi bez svog "pogona", španskog veznjaka Andresa Inieste, koji se povrijedio u prvom kolu grupne faze Lige prvaka protiv Milana.

Barcelona je sinoć na Camp Nou odigrala 2:2 s Milanom (Pedro i Villa/ Pato i Silva), no ono što od propuštena dva boda više brine trenera Pep Guardiolu, kao i sve u Kataloniji, zasigurno je povreda Inieste, koji je u 39. minuti zamijenjen s Cescom Fabregasom.

Riječ je o povredi tetive koljena, zbog čega će Španac odmaratit mjesec dana. Sigurno je da će propustiti prvenstvene utakmice protiv Valencije i Atletico Madrida te gostovanje BATE-u u Borisovu u drugom kolu Lige prvaka.

Ovo je u nekoliko dana drugi težak udarac Guardioli, jer se nedavno povrijedio Čileanac Alexis Sanchez, ovoljetno pojačanje iz Udinese, koji će zbog iste povrede (tetiva koljena) pauzirati osam sedmica. On se povrijedio u drugom kolu Primere u remiju kod Real Sociedada (2:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.