"Barca pola uspjeha zasniva na sreći"

Milanov predsjednik Silvio Berlusconi

"Barca pola uspjeha zasniva na sreći"

Edmir Škorić

AC Milanov predsjednik Silvio Berlusconi nastavlja sa osjetljivim izjavama. Nakon što je "spustio" Interu rekavši kako Milan nikada ne bi dozvolio da svog najboljeg igrača proda "jednom" Anžiju, Berlusconi je istakao kako je sreća polovica Barcinog uspjeha.



Katalonci su osvojili prošle sezone Ligu i Ligu prvaka, a u novu su ušli osvajanjem španskog Superkupa nakon što su ljutog rivala, ekipu Reala iz Madrida, savladali s ukupnih 5:4.

"Barcelona? Oni su za mene, kao i za mnoge druge, najbolja momčad u Evropi. Međutim, samo 50 odsto njihovih mogućnosti proizilazi iz njihovog umijeća i taktike, a ostalo je rezultat sreće koju su imali", rekao je Berlusconi za Gazzettu dello Sport.

Potom se osvrnuo na Milan, te istakao da bi napad Rossonera trebali činiti Ibrahimović, Pato i Cassano.

"Naš napad? Po mom mišljenju trebaju da igraju Ibra i Pato, uz Cassana iza njih".

Milan se trenutno priprema za Seriju A i gostovanje Cagliariju narednog vikenda, iako postoji mogućnost da se prvenstvo odgodi zbog prijetnje štrajka igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.