Barca ponudila Messiju novi ugovor
Lionel Messi

Barca ponudila Messiju novi ugovor

Nakon što je madridski Real u ugovore Cristiana Ronalda i Kake postavio klauzule u visini od 100 miliona eura, Barca je digla klauzulu za odlazak iz ugovora Lea Messija sa 150 na 300 miliona eura.Tako bi klub koji bi htio otkupiti ugovor 22-godišnjeg reprezentativca Argentine Barceloni trebao platiti odštetu u visini od ravno 300 miliona eura, naravno ukoliko se s tim složi i klub sa Camp Noua.

Messiju je ponuden novi ugovor, koji vrijedi do 2014. godine, a prema kojem omaleni Argentinac dobiva povišicu plate na 9,5 miliona eura po sezoni. Tako bi Messi ostao najbolje placeni igrac katalonskog kluba, sa nedto vecim primanjima od Zlatana Ibrahimovica, koji zaraduje devet miliona eura po sezoni.

Potpisivanje ugovora izmedu Messija i Barcelone obavice se u narednih nekoliko dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.