Barca protiv Athletica bez zvijezda

Barca protiv Athletica bez zvijezda

Barcelona u nedjelju u utakmici španjolskog Superkupa protiv Athletica iz Bilbaoa igra bez ijednog od svojih glavnih napadača.

Lionel Messi, Thierry Henry i Zlatan Ibrahimović još su uvijek povrijeđeni i trener Josep Guardiola neće rizikovati da pogoršaju povrede.

Messi je istegnuo mišić u desnom listu na treningu s argentinskom reprezentacijom u utorak, Henryja bole obje pete, a Ibrahimović još uvijek nije spreman za nastup.

Osim toga, Andres Iniesta nije igrao od maja zbog problema s mišićima tako da bi i on mogao biti na klupi.

Guardiola će utakmicu u Bilbau početi s mladim napadačima Bojanom Krkićem i Pedrom Dominguezom.

Superkup je tradicionalni uvod u novu sezonu a igraju ga prvak i pobjednik kupa. Kako je Barcelona prošle godine osvojila prvenstvo, kup i Ligu prvaka, Bilbao je kao poraženi finalist kupa dobio priliku još jednom zaigrati protiv Katalonaca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.