Barca remizirala sa Mallorcom

Primera, 6. kolo

Barca remizirala sa Mallorcom

U pretposljednjoj utakmici 6. kola španske La Lige, Barcelona na svom Camp Nou nije uspjela doći do pobjede nad Mallorcom, rezultat je bio 1:1.

Katalonci su poveli preko Lionela Messija u 21. minuti, a do kraja prvog poluvremena, tačnije u 43. minuti Mallorca je izjednačila preko mladog napadača, Emilia Nsuea.

U drugom poluvremenu Pepe Guardiola je dao priliku mlađim igračima Thiagu, Nolitu i Jeffrenu, međutim do promjene rezultata nije došlo.

Barcelona je dominirala na terenu, što i govori nevjerovatan posjed lopte od 72%, no morat će se zadovoljiti samo bodom koji ih i dalje ostavlja na trećem mjestu španske La Lige. Ukoliko Real Madrid pobijedi Deportivo u posljednjem susretu ovog kola, Katalonci bi mogli pasti i poziciju niže.

BARCELONA: Valdes, Alves, Pique, Milito (od 89. minute Jeffren), Abidal, Keita (od 66. minute Thiago), Mascherano, Iniesta, Pedro (od 78. minute Nolito), Messi, Bojan.

MALLORCA: Aouate, Ramos, Ramis, Crespi, Kevin, Victor, Marti, Nsue, De Guzman, Castro (od 70. minute Pereira), Cavenaghi (od 46. minute Webo).

ŽUTI KARTONI: Kevin, Webo, Aouate, Castro, Ramos, Pereira (Mallorca)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.