Barca želi Rabiota, a PSG im predlaže razmjenu igrača

Da li će pristati?

Barca želi Rabiota, a PSG im predlaže razmjenu igrača

Endin Čaušević

Ljetni prelazni rok u veći evropskih liga još uvijek nije završen, a u centru pažnje sada se nalaze španski i francuski klubovi. 

Klubovi iz Španije i Francuske još uvijek mogu dovoditi nova pojačanja, dok u Engleskoj i Italiji to više nije slučaj. Španski mediji navode da Barcelona želi svim silama dovesti do kraja mjeseca Adriena Rabiota iz PSG-a nakon što je ovaj veznjak odbio produžiti ugovor s Parižanima.

PSG je pokušao nagovoriti Rabiota na novi ugovor, ali je to on odbio i tako pojačao špekulacije da će karijeru nastaviti u Barceloni. Katalonski klub je već u kontaktu s Parižanima i jasno su im dali do znanja da bi željeli dovesti Rabiota do kraja prelaznog roka.

Ipak, Barcelona nije dobila baš odgovor koji su očekivali jer je PSG uzvratio. Iz francuskog kluba su poručili da Rabiot može napustiti Park Prinčeva, ali smo u slučaju da Barca u suprotnom pravcu pošalje Ousmanea Dembelea. Teško je očekivati da će Barcelona pristati na to posebno kada se od Dembelea očekuje da tek pokaže koliko može.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi