Barca želi Rakitića nakon Svjetskog prvenstva

Rakitić na meti Barce

Barca želi Rakitića nakon Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Sjajni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igra u životnoj formi i na meti je mnogih evropskih velikana.

Hrvatski reprezentativac je na radaru engleskih klubova Chelseaja, Manchester Uniteda i Liverpoola, a sada se u utrku, navodno, uključila i Barcelona.

Rakitić je u 20 ligaških utakmica ove sezone postigao 10 golova, te predvodi Sevillu, gdje je i kapiten.

Izjavio je nedavno da je sretan u Sevilli, ali nema sumnje da bi Sevilla htjela da zaradi njegovom prodajom. Odštetna klauzula u njegovom ugovoru je 20 miliona funti, a Andalužani je žele povećati na 33 miliona.

Predstavnici Barcelone probat će dogovoriti posao sa Sevillom nakon što se završi Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Rakitić, koji je rođen u Švicarskoj, nastupao je ranije za Basel i  Schalke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.