Barcelona bez problema protiv Valladolida
Rutinski posao za Guardioline momke

Primera Division

Barcelona bez problema protiv Valladolida

Barcelona je zadržala vodstvo na tabeli Primere i nakon devetnaestog kola. Katalonski klub je slavio ubjedljivu pobjedu u gostima kod Valladolida rezultatom 3:0 . Trener domaćina Luis Mendilibar je ponovo na klupi za rezervne igrače ostavio našeg reprezentativca Harisa Medunjanina koji je dobio posljednjih deset minuta, dok je Pepe Guardiola utakmicu počeo u najjačem sastavu s Keitom koji se vratio s Afričkog kupa nacija.

Barcelona je pola posla obavila već u prvom poluvremenu, odnosno u prvoj polovini prvog poluvremena. Od prve minute su se smijenjivale prilke pred golom domaćina, a najbolji pojedinac utakmice u prvih dvadeset minuta bio je domaći golman Justo Villar koji je spašavao Valladolid.

Ipak, nije ni on svemoćan. U 20. minuti odbrana Valladolida konačno je kapitulirala a strijelac je bio Xavi Hernandez. Samo što su domaći igrači krenuli s centra novi pogodak. Ovaj put loptu u mrežu Villara poslao je Daniel Alves. Do poluvremena je Barcelona propustila još nekoliko izglednih prilika, najviše zahvaljujući Villaru.

U nastavku ponovo ista slika na terenu. Barcelona je igrala viktoriju pred golom Justa Villara. Najljepši potez na utakmici zbio se u 55. minuti kada je Alves s desne strane sjajno ubacio loptu na peterac koju sjajno makazicama hvata Henry, ali Villar čudesno brani.

Dvije minute kasnije još jedna sjajna akcija Katalonaca, a ovaj put ni Villar nije pomogao Valladolidu. Ponovo je začetnik akcije bio Alves koji izbaca Ibrahimovića a ovaj ostavlja loptu na petercu za Messija koji je šalje pod prečku Valladolida za 3:0.

Do kraja utakmice je Barcelona propustila nekoliko prilika za povećanje vodstva, dok je Valladolid uputio samo jedan udarac ka golu Victora Valdesa i to Haris Medunjanin nakon što je ušao u igru umjesto indisponiranog Sesme. Barcelona je bacila rukavicu u lice Realu koji sutra mora dobiti Malagu, u protivnom prvenstvo je gotovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti