Barcelona igra za «duplu krunu»
Lionel Messi potvrdio ulazak svog kluba u finale

Katalonci se plasirali u finale Kupa kralja

Barcelona igra za «duplu krunu»

Fudbaleri Barcelone igraće u finalu Kupa kralja Španije, pošto su večeras u revnšu polufinala na gostovanju remizirali sa Mallorcom – 1:1

Povela je Mallorca u posljednoj minuti prvog poluvremena, a domće je u vodstvo doveo Castro. Barcelona je bila pred «izdisajem» u 51. minutu kada je drugi žuti, to jeste crveni karton dobio Caceres, a Mallorca «zaradila» penal.

No, nije ga iskoristio Marti. Ipak, Katalonci su sa igračem manje na terenu proveli samo 15 minuta.

Zbog drugog žutog kartona, to jeste isključenje Josemia u rivalskom timu brojčane snage na terenu su ponovo poravnate, što je bio možda i ključni trenutak odluke ko će u finale.  Messi je u 81. minutu pogodio za 1:1 i tada je bilo jasno da će slavna «Barca», inače lider i u prvenstvu igrati za trofej, odnosno ostati u igri na dva fronta na Pirinejskom poluostrvu.

Protivnik Barcelone u finalu biće Athletic Bilbao.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.