Barcelona je novi prvak svijeta!
Foto: EPA

Kruna sjajne godine

Barcelona je novi prvak svijeta!

Barcelona je osvajanjem Svjetskog klupskog prvenstva na najbolji mogući način krunisala sjajnu 2015. godinu, u kojoj su Katalonci osvojili pet trofeja.

Fudbaleri katalonskog kluba su u finalu odigranom u Yokohami savladali ekipu River Platea rezultatom 3:0 i tako postali novi prvak svijeta, a tu titulu su preuzeli od prošlogodišnjeg prvaka Real Madrida.

Igrao se 36. minut kada je Barcelona povela sa 1:0. Asistenciju Neymara u gol je pretvorio sjajni Leo Messi, koji se ovim golom izjednačio na prvom mjestu vječne liste strijelaca svjetskih prvenstava za klubove (5 golova).

Početkom drugog poluvremena, Suarez je povisio na 2:0 i tako doveo Barcelonu na korak do osvajanja nove titule. Urugvajac je u 68. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici i postavio konačnih 3:0.

Barcelona je u 2015. godini osvojila Primeru, Kup kralja, Ligu prvaka, Superkup Evrope i Svjetsko klupsko prvenstvo, pa će im ova godina na izmaku ostati u sjećanju kao jedna od najuspješnijih u bogatoj historiji.

Svjetsko klupsko prvenstvo, finale:

Barcelona - River Plate 3:0 (Messi 36', Suarez 49', 68')



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.