Barcelona je ponovo prvak Španije!

Primera Division

Barcelona je ponovo prvak Španije!

Fudbaleri Barcelone drugi put uzastopno osvojili su naslov najboljeg u španskoj Primeri. Katalonci su u posljednjem kolu slavili na Nou Campu protiv Valladolida sa 4:0 i potvrdili naslov najboljeg ove sezone.

Valladolid je izdržao samo do 27. minute kada je Luis Prieto pogodio sopstvenu mrežu i olakšao posao Barceloni. Četiri minute kasnije Pedro Rodriguez je potvrdio pobjedu Guardioline momčadi. Do kraja utakmice je Barcelona odigrala rutinski i s dva gola Lionela Messija u drugom poluvremenu ovjerila novi naslov prvaka. Haris Medunjanin je utakmicu odgledao s klupe za rezervne igrače.

Real Madrid je u posljednjem kolu odigrao 1:1 u gostima kod Malage i ovim bodom je Malaga ostala u Primeri. Duda je već u 9. minuti doveo Andalužane u vodstvo, a početkom drugog poluvremena Real je preko Rafaela Van der Vaarta poravnao rezultat. Bila je ovo najlošija igra Reala ove sezone.

Racing je od svih kandidata za ispadanje imao najlakši zadatak. Igrači Racinga su trebali na svom terenu dobiti Sporting i nisu zavisili ni od koga. To su i učinili i golovima Tchitea u 34. i 54. minuti upisali pobjedu i ostvarili opstanak i naredne sezone u prvom razredu španskog fudbala.

Ligu je napustio Xerez koji je u gostima kod Osasune odigrao samo 1:1. Osasuna je golom Dadyja iz 55. minute vodila, a šest minuta kasnije Antonito je poravnao na 1:1, ali je to bilo nedovoljno za opstanak u ligi. Pored Valladolida i Xereza u Segundi će sljedeće sezone igrati i Tenerife koje su na Mestalli kod Valencije izgubile sa 1:0, a gol su primili u 91. minuti, strijelac je bio Alexis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti