Barcelona minimalno slavila protiv Sociedada

Busquets zaradio tešku posjekotinu

Barcelona minimalno slavila protiv Sociedada

Barcelona je večeras na stadionu Nou Camp u okviru 22. kola španske Primere savladala Real Sociedad sa 2:1.

U redovima Barce zbog povreda nije bilo nekoliko prvotimaca, a Guardiola je odmarao Piquea, Xavija i Busquetsa, pa je nekoliko omladinaca dobilo priliku. Sociedad je igrao hrabro i pružio je dobar otpor Blaugrani.

Otvaranje utakmice je bilo sjajno. Prvo je Messi u četvrtoj minuti imao veliku šansu da dovede Barcu u vodstvo, ali je Bravo odlično odbranio. Iz brze kontre, Ifran je izašao sam pred Valdesa, ali je i golman Barcelone odlično intervenisao.

U 9. minuti, Barca dolazi do vodstva. Messi je sjajno uposlio Tella, koji lijepo pogađa za vodstvo Barce. Bio je to drugi nastup, prvi start i prvi gol u dresu Blaugrane za mladog Tella.

Barca je do kraja poluvremena imala još nekoliko prilika preko Messija, Alcantare i Alvesa, ali se rezultat nije mijenjao.

Na početku drugog poluvremena, Antoine Griezmann se nakon jedne dubinske lopte i nakon što je pretrčao Maschereana, našao u stopostotnoj prilici, ali je Valdes ponovo odbranio. Messi je u 62. minuti imao sjajnu priliku da riješi sve dileme oko pobjednika, ali nakon što je zaobišao i golmana Brava, njegov udarac je izblokirala odbrana Sociedada.

U 71. minuti, nakon lijepa akcije Barcelone, Cuenca pogađa prečku, ali već u narednoj akciji, Messi konačno postiže gol, na asistenciju Alvesa.

To nije bio kraj uzbuđenjima; U narednom napadu Sociedada, Carlos Vela, koji je ušao u igru, nakon izrađene akicje gostiju, šalje loptu ispod Valdesa za 2:1

Do kraja utakmice, Busquets koji je ušao u igru, zaradio je vrlo tešku posjekotinu u duelu sa Carlosom Martinezom i morao je odmah napustiti igru, a na prvi pogled, rana na koljenu je izgledala strašno i čini se da je u pitanju teža povreda. Ostalo je 2:1, pobjeda kojom se Barcelona vratila na zaostatak od sedam bodova u odnosu na Real.







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.