Barcelona najbolja u novembru

Najuspješnije ekipe

Barcelona najbolja u novembru

Portal Goal.com, čija je isključiva djelatnost fudbal, objavio je listu klubova koji su obilježili protekli mjesec.

Najbolji klub proteklog mjeseca je Barcelona. Iako nisu krenuli kako se to od njih očekivalo u novembru, Katalonci su pokazali svu snagu protiv Intera u odlučujućoj utakmici Lige prvaka (2:0), kao i protiv Reala u najvećem derbiju Španije (1:0) i to u razmaku od samo sedam dana.

Drugo mjesto zauzela je Roma koja je neporažena u prethodnih osam susreta u svim takmičenjima. Mjesto na listi Vučica je zaslužila i zbog plasmana u drugo kolo Evropske lige, kao i zbog pobjede u derbiju protiv Lazia.

Treće mesto pripalo je Flamengu koji je osvojio titulu prvaka Brazila nakon 17 godina, a pored najpopularnijeg brazilskog kluba, na listi se nalazi još samo jedan jedan klub van Evrope i to Banfield koji je po prvi put u istoriji osvojio titulu prvaka u Argentini.

Najbolji klubovi za novembar:

1. Barcelona (Španija)
2. Roma (Italija)
3. Flamengo (Brazil)
4. Manchester United (Engleska)
5. Milan (Italija)
6. Banfiled (Argentina)
7. Bordeaux (Francuska)
8. Olympiacos (Grčka)
9. Fullham (Engleska)
10. Valencia (Španija)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti