Barcelona odnijela čitav plijen sa San Mamesa
Foto: EPA

Španska La Liga, 10. kolo

Barcelona odnijela čitav plijen sa San Mamesa

Barcelona je u 10. kolu španske La Lige gostovala kod Athletic Bilbaoa, a na kraju su izabranici Ernesta Valverdea slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Na San Mamesu se mogla gledati dosta zanimljiva utakmica, s obzirom da su obje ekipe bile izuzetno borbene.

Prvu veću priliku na utakmicu su imali domaćini, ali je  pokušaj Aduriza iz 18. minute odbranio Marc-Andre ter Stegen. Aduriz je pokušao i dvije minute kasnije, ali je ponovo uspješniji bio golman Barcelone.

U 22. minuti prijeti i Barcelona, ali stativa zaustavlja pokušaj Lionela Messija. Sjajni Argentinac, ipak, uspijeva pogoditi i to u 36. minuti, kada odlično reaguje nakon ubacivanja Jordija Albe.

Veliku priliku za Barcu je imao i Paulinho, ali je u 41. minuti pogodio prečku, pa se na poluvrijeme otišlo minimalnim vodstvom Katalonaca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I u drugom poluvremenu se gledala veoma borbena igra obje ekipe, a Bilbao je na sve načine pokušavao doći do izjednačenja.

Ipak, domaći nisu uspjeli postići pogodak, a pobjedu Barce je potvrdio Paulinho u 92. minuti, nakon što je natrčao na jednu loptu koju je odbio golman domaćih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi