Barcelona pobjedom otvorila sezonu

Barcelona pobjedom otvorila sezonu

Adnan Beganović

Fudbaleri Barcelone pobjedom su krenuli u odbranu naslova. U 1. kolu Primere Messi i društvo su slavili na gostovanju kod Racing Santandera (3:0).

Barcelona je sjajno otvorila utakmicu i već u 3. minuti Messi na asistenciju Inieste dovodi aktuelnog prvaka Španije u vodstvo.

Pola sata nakon što je upisao asistenciju Iniesta postiže i pogodak i već tada se moglo naslutiti da će se Barcelona kući vratiti s tri boda.

Međutim, fudbaleri domaće momčadi nisu se predavali i samo dva minta nakon Iniestinog pogotka imali su veliku priliku za smanjenje prednosti, no s jedanaest metara neprecizan je Mohammed Tchite.

Drugi dio Barcelona je rutinski odradila, a pogodak za konačnih 3:0 postigao je Villa na asistenciju Alvesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.