Barcelona pokorila Madrid

El Clasico pripao Kataloncima

Barcelona pokorila Madrid

Barcelona je slavila u Madirdu, u El Classicu, savladavši sa 2:0 Real i pokazavši da su u ovom trenutku bolja ekipa i prvi kandidat za naslov prvaka Španije.

Prvu ozbiljniju priliku na susretu imao je reprezentativac Španije Xabi Alonso, kada je u 22. minuti šutirao, ali lopta odlazi pored gola. Barcelona je, međutim, povela deset minuta kasnije. Najbolji igrač svijeta Lionel Messi odigrao je dupli pas sa Xavijem, te potom matirao Ikera Casillasa za vodstvo Katalonaca na Santiago Bernabeu.

Nakon primljenog gola, Real je odlučnije krenuo ka golu Victora Valdesa, ali do kraja poluvremena vrijedilo je izdvojiti još samo udarac Gonzala Higuaina, nakon što je uspio pobjeći Piqueu po lijevoj strani, ali njegov šut otišao je daleko iznad gola.

U nastavku, prvu priliku je imao Real, koji je preko Marcela zaprijetio u 51. minuti, ali Valdez je bio siguran. Četiri minute kasnije Cristiano Ronaldo je pokušao iskosa sa lijeve strane, ali i njegov šut ukrotio je golman Barcelone. Ipak, već u narednom napadu, Barcelona je uduplala prednost.

Dani Alves odlično je pronašao mladog Pedra, koji je utrčao u kazneni prostor Reala i mirno plasirao loptu iza leđa Casillasa za 2:0.

Ubrzo nakon toga, šut je oprobao i Fernando Gago sa 30tak metara, ali Valdez hvata loptu. Potomm je u 59. minuti šutirao i Rafael van der Vaart, ali ponovo bez opasnosti pod Valdeza. U 64. minuti iz slobodnog udarca Cristiano Ronaldo šutira, ali sjajni Valdez ponovo je nesavladiv. Na drugoj strani uzvratio je Messi u 71. minuti, ali istakao se i Casillas, odbivši njegov šut u korner.

Do kraja susreta demoralisani igrači Kraljevskog kluba nisu uspjeli postići ni počasni gol, pa je Barca osvojila možda i krucijalna tri boda u borbi za naslov prvaka Španije, iako je Real dominirao susretom u drugom poluvremenu.

Real Madrid - Barcelona 0:1 (Messi 33, Pedro 56)

Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Garay, Albiol, Ramos - Marcelo, Alonso, Gago, Van der Vaart - Higuain, Ronaldo. Trener: Manuel Pellegrini.
Barcleona: Valdes - Maxwell, Milito, Pique, Puyol - Keita, Busquets, Xavi - Pedro, Messi, Dani Alves. Trener: Pep Guradiola.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.